Cake this world a batter place

Bestaat er iets fijner dan taart eten? Jawel! Bij elke hap weten dat je een mooi project steunt.

Cake Moss heeft het geluk om een aantal mooie projecten te mogen helpen op hun missie om van de wereld een aangenamere plaats te maken.

Hoe?

Van de taart en cupcakes die jij bestelt doneert Cake Moss 4% aan de organisatie van jouw keuze. Je kan deze keuze doorgeven bij het plaatsen van de bestelling.


Kat Zoekt Thuis vzw

______________________

We zijn een verscheiden groep mensen maar hebben één ding gemeen: het lot van de vele katten die gedumpt en achtergelaten worden laat ons niet koud en we willen hier samen iets aan doen.

Er zijn ongeveer 40 opvanggezinnen actief (vooral in Gent en Brugge maar ook in andere steden) die samen jaarlijks ongeveer een 900-tal zwerfkatten opvangen en herplaatsen. We hebben dus geen centraal asiel maar vangen de katten op in huiselijke kring bij ons thuis. We stellen ons huis en hart open voor zwerfkatten die door andere mensen verjaagd worden en geven hen een nieuwe start voor een mooie toekomst. Hoogzwangere moederpoezen laten wij binnenshuis bevallen en ook nestjes kittens waarvan de moederpoes spoorloos is, kunnen bij ons terecht. Laten we ook de vele volwassen katten niet over het hoofd zien. Zij komen met veel bagage in opvang, maar krijgen alle tijd om hun vertrouwen in mensen weer te herstellen.

Bij Kat Zoekt Thuis vzw is elke kat van belang. We sparen kosten noch moeite en hanteren een no-kill beleid: katten worden enkel ingeslapen bij ondraaglijke pijn zonder kans op genezing.

EVA vzw

___________

EVA vzw informeert op een positieve en verleidelijke manier over alles wat met plantaardige voeding te maken heeft. Wie geeft aan EVA, geeft aan de dieren, de planeet én de mensen uit het Zuiden. Want door plantaardig te eten, bespaar je veel dierenleed, verklein je je ecologische voetafdruk en zorg je voor een eerlijkere voedselverdeling in de wereld.

Via kookworkshops, recepten, activiteiten en samenwerkingen met bedrijven en food professionals helpen we mensen op weg richting de plantaardige keuken. Onze Try Vegan-campagne nodigt mensen uit om op een laagdrempelige, gezonde en lekkere manier minder of geen dierlijke producten te eten. Help ons de plantaardige (r)evolutie te versnellen en kies voor EVA als goed doel.

Meer info:

www.evavzw.be

info@evavzw.be

09 329 68 51

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram

Perliespillows

________________

Perliespillows werd in 2015 opgericht met als hoofddoel langdurig zieke kinderen te steunen.

Onze knuffels worden handgemaakt en met veel liefde wereldwijd verstuurd naar kinderen die vechten tegen een ernstige ziekte. De knuffels verzachten de pijn en staan de kinderen bij tijdens behandelingen en ziekenhuisopnames. Achteraf hebben ze een vriendje die hen heeft bijgestaan tijdens een moeilijke periode.  

Onze bedoeling is om de kindjes te troosten, steunen en kinderen blij te maken.

Perliespillows draait volledig op giften en sponsoring.
Website: www.perliespillows.be

Villa Voortman

__________________

Villa Voortman is een laagdrempelig ontmoetingshuis in de stad Gent.  Het richt zich tot kwetsbare mensen met een dubbeldiagnoseproblematiek die om tal van redenen de aansluiting met de reguliere hulpverlening missen. Zij hebben moeilijkheden op verschillende levensgebieden zoals ernstige psychiatrische en justitiële problemen, verslaving, stigmatisering en dakloosheid.

Villa Voortman vertrekt van een schadebeperkende benadering en kenmerkt zich door het aanbieden van een asiel of schuilplaats, een warme plek waar men zich welkom en geaccepteerd voelt. De focus ligt op ontmoeting met respect voor ieders identiteit. Het is een permissieve, niet-verplichtende, ‘ontvankelijk wachtende’ omgeving die persoonlijke groei en relaties bevordert, belang hechtend aan empowerment, of kracht geven. Het is een plek waar mensen zichzelf kunnen ontwikkelen via artistieke ateliers en andere activiteiten aangeboden door kunstenaars, vrijwilligers en bezoekers zelf. Met respect voor ieders eigenheid wordt er gestreefd naar sociale inclusie en toekomstperspectieven via de ondersteuning van inclusief burgerschap. 

Onder het motto: “minimale structuur, maximale verantwoordelijkheid” waarbij gelijkwaardigheid, participatie, overleg en destigmatisering centraal staan, wordt er langzaam een band opgebouwd met de bezoekers.  Zo worden ze steeds meer mensen met een verhaal wat leidt tot verbondenheid en verlangen en tot een langzame terugkeer in de samenleving waaruit ze werden uitgesloten.

Dogs & Drinks

_________________

Het eerste hondencafé van het land!

De plek voor een gezellige babbel, een lekker drankje én een heleboel knuffelbare honden. Op slag verliefd op zo’n koddige loebas? Via een van de hondenopvangorganisaties of asielen waarmee we samenwerken, kun jij hem aan een nieuwe thuis helpen.

Bij Dogs & Drinks ben je welkom van woensdag tot en met zondag.